perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ciapatta



Ensimmäistä kertaa kokeilin ciapattaa ja onnistui näin ensikertalaiseksi hyvin. Säästin taikinasta myös juuren seuraavaa kertaa varten.

Ainekset:
500g vehnäjauhoja
50g hiivaa
5dl kylmää vettä
2tl sokeria
loraus oliiviöljyä
1rkl suolaa
250g vehnäjauhoja

Valmistus:
Liota hiiva kylmään veteen. Lisää sokeri ja jauhot. Ropittele pinnalle jauhoja ja anna kohota jääkaapissa yön yli.

Kaada kohonnut taikina yleiskoneeseen, lisää loput ainekset ja alusta taikinaa koneessa kymmenen minuuttia. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 2-3- tuntia.

Alusta taikina uudelleen. Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile leivinpapereille kolme pitkulaista leipää. ripottele pinnalle jauhoja. Anna kohota vielä 2-3- tuntia.

Laita uunin pohjalle vesiastia. Vesi antaa leiville rapean pinnan. Suihkuta suihkupullolla vettä leipien pinnalle ja paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti